21אוק
איך כותבים קורות חיים

קורות חיים משמשים כרטיס ביקור מקיף בו מציגים פרטים אישיים ורצף כרונולוגי מתומצת של אירועים בעבר עד להווה.
קורות החיים הם בגדר "המפגש הראשוני" של המעסיק הפוטנציאלי עמכם. עד כמה שזה יישמע שטחי, הרושם הראשוני מקורות החיים נשאר ואפילו משפיע, גם ללא הנוכחות הפיזית שלכם לצדו של המעסיק הפוטנציאלי. ברור וידוע כי במידה וקורות החיים ירשמו ויהיו "בול למטרה", וודאי תזומנו לראיון עבודה.

כאשר המעסיק מקבל את קורות החיים שלכם, הוא מחליט באמצעותם באם לזמן אתכם לראיון, זהו כרטיס הביקור שלכם אשר נועד לסייע למעסיק הפוטנציאלי להתרשם ממועמדים ראויים ולקדם אותם אל עבר שלב הריאיון האישי.

זה אכן יישמע מצער, אולם לא ניתן להימנע מלציין כי מספר רב של קורות חיים יגיעו אל אותו המעסיק. חלקם – לא ירשים. קורות החיים המוצלחים – יסייעו לאדם שניסח אותם, לזכות בראיון העבודה שהוא מצפה לו.

לכן, בעת כתיבת קורות החיים – חשוב להקפיד על מספר כללים בסיסיים:

  • דיוק – קורות חיים ראויים אמורים להיכתב בשפה רהוטה, קצרה ועניינית. לא בושה להיעזר בחבר אשר יכול לסייע בכתיבה נכונה או לסייע בהגהה סופית.
  • מיקוד – יש לכתוב קורות חיים כך שיהיו ממוקדים לאופי המשרה בה אתם מעוניינים ושיתאימו לדרישות התפקיד שפורסם. חשוב להבליט ניסיון וידע רלוונטי למשרה. יש להתמקד בכישוריכם ויתרונותיכם לטובת התפקיד המבוקש שברצונכם להתמודד עליו. לא מומלץ לציין מגוון רחב מדי של כישורים לצורך התאמה, תיאורטית, לתפקידים נוספים אצל אותו מעסיק. עדיף להיות ממוקד.
  • תמציתיות – עמוד 1 אמור להספיק. גם אם אתם מחזיקים בדוקטורט מהטכניון. לא כדאי לציין תפקידים בעלי משך זמן קצר מידי בניסיון התעסוקתי, או תפקידים מלפני עשרות שנים. גם אם חרגתם מעמוד יחיד – שני עמודים הם לכל הדעות המקסימום הסביר.
  • פורמט– פורמט WORD (מומלץ להיעזר בפורמט מקובל ומוכר), אפשר טבלאי. למרות שהעניין הפך לאופנתי לאחרונה, לא מומלץ לצרף תמונה. קובץ PDF עשוי להיראות טוב יותר, אך ארגונים גדולים משתמשים לרוב במערכות שסורקות תוכן קורות חיים, וקו"ח שנרשמו בפורמט סגור כמו PDF עשויים לא להיקלט בצורה תקינה וליפול בין הכסאות.
  • עיצוב – אל תנסו לייחד את עצמכם משאר המועמדים באמצעות עיצובים הרפתקניים ומצועצעים מדי. יש להשתמש בגופן מקובל, סטנדרטי, ברור ואחיד לאורך הקו"ח. השתמשו בגודל גופן שאינו נופל מ 11 ובצבע אחיד. הדגשות מומלץ לבצע על ידי "מודגש \ Bold" או "קו תחתון \ U) ולא על ידי הגדלת הכתב, כולל בכותרות תתי-קטגוריות.
  • תוספת – ניתן לצרף דף מקדים המסביר, בכלליות, את הרקע המקצועי והאישי ואת ההתאמה לתפקיד. דף זה אמור לסייע לציין נושאים "אישיים" יותר כמו תכונות ותחביבים.
  • קטגוריות וכרונולוגיה – קורות חיים צריכים להיות מחולקים לקטגוריות שיכללו : פרטים אישיים, ניסיון תעסוקתי, השכלה, שירות צבאי/לאומי (במידה ורלוונטי), ידע ביישומי מחשב ושפות. חשוב לסדר את הקטגוריות על פי מה שנראה שהכי יקדם אתכם לתפקיד. בתוך הקטגוריות – הנתונים צריכים להיות מובאים בסדר כרונולוגי (העדכני ביותר למעלה ובסדר יורד).
  • מילות מפתח – לרוב בארגונים גדולים ישנה מערכת טכנולוגית המסננת קורות חיים. לכן יש חשיבות לציין מילות מפתח בקורות חיים הרלוונטיות לאופי המשרה. לדוגמא: למשרת אדמיניסטרציה יש לציין: "שליטה בתוכנות אופיס", לתפקיד מנהל רכש בחו"ל יש לציין: "אנגלית ברמת שפת אם" וכו'. מכאן גם החשיבות ברישום נכון ללא שגיאות כתיב- מעבר לרושם הלא-מוצלח ששגיאות כתיב עשויות ליצור, הן גם יכולות לגרום לכך שקורות החיים שלכם לא יעלו בחיפוש במערכות המידע השונות.
  • זכרו – המטרה היא לזכות בראיון עבודה. זו המטרה – ואין אחרת בשלב הנוכחי.