האם חיפוש העבודה שלכם איטי או תקוע? הנה כמה טיפים מהירים העשויים לחסוך זמן יקר ולעזור לכם להשיג את המשרה הנחשקת בצורה קלה יחסית.
1. היו מוכנים
ציינו את הטלפון הנייד על גבי קורות החיים במקום בולט על מנת להקל על אילו המעוניינים ליצור עמכם קשר במידת הצורך. במידה ואתם משתמשים בשירות משיבון קולי, השאירו הודעה המציגה אתכם באופן מקצועי.
2. היו עדכניים
דאגו שקורות החיים שלכם עדכניים בכל עת ומוכנים לשליחה – גם אם אינכם מחפשים עבודה בימים אלו ממש. לעולם אינכם יודעים מתי תתקלו בהזדמנות שתהיה טובה מדי ושאסור לפספס. אם טרם הצטרפתם לרשת ה-LinkedIn צרו פרופיל בהקדם האפשרי והתחילו לייצר קשרים שעשויים לעזור לכם בתהליך חיפוש העבודה.
3. אל תקפאו על השמרים
במידה ופוטרתם, הירשמו מיידית לשירות התעסוקה ומלאו טפסי דמי אבטלה.
4. קבלת עזרה
נצלו את השירותים הניתנים ללא עלות על ידי שירותי ייעוץ קריירה וסיוע בחיפוש עבודה כגון משרדי קריירה במכללות/אוניברסיטאות, משרדי הממשלה, לשכות התעסוקה וכדומה. גופים רבים מספקים סדנאות, תוכניות, שיעורים, מחשבים, מדפסות ומשאבים נוספים העשויים לסייע לכם בתהליך חיפוש העבודה.
5. יצירת מספר גרסאות לקורות החיים
צרו מספר גרסאות לקורות החיים התואמים למספר משרות שונות ומדגישים נושאים שונים ברקע המקצועי שלכם, לפי תחומי העניין שלכם אליהם אתם מכוונים מקצועית כיום. משתמשי מייקרוסופט מוזמנים להוריד תבניות בחינם עבור קורות חיים והודעות דואר אלקטרוני אשר ניתן להתאים אישית להתכתבות שלכם.
6. סקירת דוגמאות
זה תמיד רעיון טוב להסתכל על קורות חיים של אנשים אחרים כדי לקבל רעיונות. היכנסו לאוסף קורות חיים הנמצא באינטרנט.
7. השתמשו במנועי חיפוש עבודה
השתמשו במדורי החיפוש העיקריים כגון לוחות הדרושים, אתרי חברות, עמותות ואתרים אחרים עם הצעות עבודה. תוכלו לחפש את כל המשרות המתפרסמות באינטרנט בקליק אחד.
8. דרושים לפי אימייל
אפשרו לעבודות להגיע אליכם. הירשמו לאתרי חיפוש עבודה וקבלו רשימות הצעות עבודה לדואר האלקטרוני שלכם. לכל אתרי העבודה הגדולים יש סוכני חיפוש ויישומים אוטומטיים המתמחים במשלוח הודעות מן הסוג הזה.
9. שדרוג קורות החיים
שיקלו קבלת עזרה מקצועית בכתיבה או עריכת קורות החיים שלכם. קורות החיים הינם המפגש הראשון של המעסיק הפוטנציאלי עמכם.
10. חייל שפר הופעתך – בדקו את עצמכם "במראה"
– מה משדרת תמונת הפרופיל שלכם ברשתות החברתיות וב-Whatsapp.
(עבור רוב המשרות לא מומלץ שימוש בתמונות חושפניות, היתוליות, או לא ברורות)
מידע נוסף בהמשך בנושא "רשתות חברתיות וחיפוש עבודה"
– האם כתובת המייל שבה אתם משתמשים ומציגים אותה היא רשמית מספיק או תואמת את המשרה.
(ולא מכילה מילים גסות, התרסה או אנטגוניזם)
– מה עולה כשמחפשים אתכם בגוגל (על זה יותר קשה לנו לשלוט אבל כדאי שנהיה ערוכים ומודעים לתוצאות המוצגות).